Konetekniikan koulutus

Koulutuspaikat: 20 syksyllä 2018 alkavassa koulutuksessa
Opintojen laajuus: 
240 opintopistettä, 4 vuotta
Tutkinto: 
Insinööri ( AMK)
Lisätietoja koulutuksesta: 
Pekka Juntunen, etunimi.sukunimi@kamk.fi, puh. 044 715 7037

Haluatko robotiikan tai automaation ammattilaiseksi? Keskeisiä aiheita Kajaanin ammattikorkeakoulun Konetekniikan insinöörikoulutuksessa ovat robotit, teollisuuden tuotantomenetelmät, -koneet ja -prosessit. Saat perustiedot myös matemaattisissa aineissa, tietotekniikassa sekä elektroniikassa. Kieliopinnoilla ja yritystoiminnan opinnoilla vahvistetaan kokonaiskuvan syntymistä tuotannollisesta yritystoiminnasta.

Koulutus on käytännönläheistä ja perehdyt tuotantoprosessien hallintaan alusta aina tuotteen valmistumiseen saakka. Opintoihin kuuluu paljon laboratorioharjoituksia ja käytännön projekteja, joissa opiskelijat tekevät yhteistyötä alueen yritysten kanssa.

KAMK on panostanut erityisesti moderneihin oppimisympäristöihin ja opetusta tukevien laboratorioiden varustetasoon. Konetekniikan oppimisympäristöjä ovat mm, kone-, automaatio- ja kaivostekniikan laboratoriot sekä protopaja.

KAMKin konetekniikan koulutuksesta valmistut teollisuuden asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Monipuolinen koulutus mahdollistaa työskentelyn eri tehtävissä. Valmistuneet työllistyvät hyvin alueen yrityksiin.

Vaihtoehtoiset ammattiaineet valitaan toisen vuosikurssin syksyllä ja niihin liittyvät opinnot toteutetaan kolmannen vuosikurssin aikana. Voit valita kaksi seuraavista opintokokoinaisuuksista: robotiikka, koneensuunnittelu, kunnossapito, tuotannon johtaminen, kaivostekniikka tai virtuaalituotanto.

Robotiikan opinnoissa perehdyt todelliseen tulevaisuuden alaan robotiikkaan käytännössä. Mitä robotiikka tarkoittaa teollisuudessa, tuotannossa tai hoivatekniikassa.

Virtuaalituotannon opinnoissa perehdyt koko tuotantoketjun suunnitteluun virtuaaliympäristössä. Opit mallintamaan tuotannonprosesseja ja testaat virtuaaliympäristössä kuinka tuotantoketju toimii.

tuotekehitysinsinööri • tuotannon suunnittelija • mekaniikkasuunnittelija • prosessi-insinööri •kehitysinsinööri • valmistuspäällikkö •projektipäällikkö •käyttöinsinööri •laatupäällikkö


RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKAN KOULUTUS

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus

Koulutuspaikat: 20 syksyllä 2018 alkavassa koulutuksessa
Opintojen laajuus: 240 opintopistettä, 4 vuotta
Tutkinto: Insinööri (AMK)
Lisätietoja koulutuksesta: Jari Kurtelius, etunimi.sukunimi@kamk.fi, puh. 044 7101 345

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörikoulutuksessa perehdyt erityisesti rakennustuotantoon, korjausrakentamiseen ja kiinteistöjen pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitteluun.

Opinnot KAMKin viihtyisällä kampuksella eivät rajoitu luokkahuoneeseen, vaan pääset soveltamaan teoriaa käytäntöön. Yhteisissä ammatillisissa opinnoissa saat laajan perusosaamisen rakennustekniikan eri aihealueilta, laitteista ja järjestelmistä kunnossapidon menetelmiin.

Koulutus kehittää taitoa soveltaa opintoja siten, että henkilö pystyy lyhyen työkokemuksen jälkeen itsenäisesti, oma-aloitteisesti ja yhteistyökykyisesti hoitamaan alan tehtäviä.

Toisen opintovuoden syksyllä voit suuntautua joko tuotantotekniikkaan, isännöintiin, puurakentamiseen tai yrittäjyyteen.

Opintojen aikana pääset testaamaan oppimaasi käytäntöön erilaisissa ympäristöissä. Käytännön tehtäviä tehdään erilaisissa laboratoriharjoituksissa, yhteistyöprojekteissa teollisuuden yritysten kanssa sekä puolen vuoden harjoittelujaksolla.

Alan työllisyystilanne on hyvä. Opiskelijamme ovat työllistyneet mielenkiintoisiin ja vaihteleviin asiantuntija- ja asiakaspalvelutehtäviin.

työmaainsinööri • vastaava työnjohtaja • rakennusten kuntotutkija • korjausrakentamisen suunnittelija •kiinteistöpäällikkö •rakennustarkastaja • isännöitsijä


Opiskelijoidemme tarinoita
"Rakennusalan opinnot ovat mielenkiintoisia ja antavat hyvät valmiudet työelämään."

Minun tarinani

reetta

“Olen Reetta, rakennustekniikan opiskelija Muhokselta. Valitsin opiskelupaikakseni Kajaanin ammattikorkeakoulun, sillä olin kuullut tutuilta paljon hyvää palautetta koulusta. Suuntauduin rakennusalalle, sillä minua kiinnostaa vaihtuvat työympäristöt, monenlaiset haasteet ja konkreettinen työ. Koen myös, että miesten kanssa on helppo työskennellä. Palautteet työstä saa nopeasti ja suoraan.
KAMKin rakennusalan opinnot ovat mielenkiintoisia ja antavat valmiuksia hyvät valmiudet työelämään. On tärkeää, että valmistumisen jälkeenkin pysyy mukana alan uutuuksissa ja muuttuvissa säädöksissä. Opiskelu miehiselle alalle on ollut mukavaa, täällä tytöistä pidetään hyvää huolta.”

" Olen vahvistanut osaamistani robotiikassa ja sen tuomissa mahdollisuuksissa."

Minun tarinani

joonas

“Opiskelen Kajaanin ammattikorkeakoulussa konetekniikkaa ja suuntaudun opinnoissani robotiikkaan, koneensuunnitteluun sekä kunnossapitoon. Opiskelussa mukavinta ovat käytännönläheiset projektit, joita tehdään yhteistyössä yritysten kanssa. Opiskelen alalla, joka antaa pätevyyden monipuolisiin tekniikan työtehtäviin. Olen vahvistanut osaamistani muun muassa robotiikasta ja sen mahdollisuuksista erilaisissa teollisuuden sovelluksissa. KAMK:ssa parasta on tiivis, yhtenäinen kampusalue. Täällä on helppo tutustua eri alojen opiskelijoihin. Myös opettajat tulevat tutuiksi, ja saan tukea opintoihin tarvittaessa.”

Joonas opiskelee insinööriksi konetekniikan koulutuksessa.

"Olen erikoistunut robotiikkaan, koska se on tulevaisuuden ala."

Minun tarinani

paavo

“Moi,
Olen Paavo ja opiskelen KAMKissa konetekniikan insinööriksi. Olen aina ollut kiinnostunut koneista ja autoista ja ajattelin, että valitsen tekniikan opinnot, jotta voisin perehtyä vähän tarkemmin siihen miten asiat toimivat. Haluan myös olla kehittämässä tekniikkaa. Olen erikoistunut robotiikkaan, koska se on tulevaisuuden ala. KAMKissa on hyvät puitteet robotiikan opintoihin. Opettajillamme on hyvä tietotaito alasta ja kiinnostus pysyä kehityksen mukana.

KAMKin sijainti vaikutti paljon opiskelupaikkani valintaan. Olen kotoisin Vaalasta ja Kajaanissa opiskellessani voin helposti jatkaa lautailuharrastustani. Käyn pari kertaa viikossa Vuokatissa lumilautailemassa, sinne hurauttaa autolla puolessa tunnissa.”

TARINASI
ENSIMMÄISET LUVUT

KAMK Hakijan opas 2017 on ilmestynyt!
Lue lisää koulutusaloista ja tarkat ohjeet hakemisesta.

HAKIJAN OPPAASEEN

 
Back